Dani draganića

Bajka o ribaru i ribici u Gradskom kazalištu Zorin Dom

Nakon što je uspješno izvedena u Aquatici, Bajka o ribaru i ribici, doživjela je svoju premijeru u Karlovačkom kazalištu Zorin dom u petak, 5. travnja. Namijenjena djeci, ali zanimljiva njihovim roditeljima, bakama i djedovima, predstava je oduševila svu publiku koja je dobro upoznata s ovom aktualnom Puškinovom bajkom.

Luksuz, moć i bogatstvo opili su staricu koja je prije susreta s ribicom zajedno sa svojim mužom živjela sretno i skromno. Željela je sve više i više. Režiserka vjeruje kako je i danas vrlo slična situacija u društvu.

-Smatram da je zaista vrlo aktualna i da rezonira sa sadašnjim vremenom i to čak onakva kakva je napisana, istaknula je režiserka predstave, Ana Prolić.

Osim pouke koja je važna za sve generacije, o pokvarenosti i nezasitnosti koja često dolazi s bogatstvom, predstava je bila zanimljiva i iz vizualnog aspekta. Scena je rasla i grdila se kako je rasla predstava i kako je dolazilo da zapleta.

Priča i scena su važne, no isto tako bilo je bitno da ih ispričaju dobri mladi glumci. Ovoga puta to su napravili talentirani glumci Gradskog kazališta Zorin Dom Lovorka Tadin i Andro Damiš.

Povratne informacije su bile sjajne, a u prilog tome govorio je i gromoglasan pljesak publike, koja očekuje još puno izvedbi Bajke o ribaru i ribici.