Dani draganića

920 tisuća kuna za mehanizaciju

Dodijeljene su potpore male vrijednosti, blizu milijun kuna, za nabavu mehanizacije, strojeva i opreme za 85 poljoprivrednika s karlovačkog područja. Rješenja o ostvarenim potporama korisnicima je u Velikoj vijećnici Grada Karlovca uručio gradonačelnik Damir Mandić.

Jedan od 85 -ero zadovoljnih korisnika ovih potpora je i Zdenko Špine iz Brežana, koji se godinama bavi poljoprivredom. Kako skromno kaže, proizvodi za vlastite potrebe te nešto malo za tržište. Prema njegovim riječima, danas je najveći problem poljoprivrednika nedostatak tržišta i prerađivačke industrije.

Osim ovih potpora Grad Karlovac poljoprivrednicima može pomoći i u komercijalizaciji proizvoda, istaknuo je gradonačelnik Damir Mandić te je najavio i dodjelu potpora za mlade poljoprivrednike.

Za sve mjere podrške poljoprivredi u proračunu Grada Karlovca za 2019. godinu osigurano je gotovo milijun i pol kuna, a 920 tisuća za mehanizaciju. Prema brojnim zahtjevima poljoprivrednika vidljivo je da su i prošlogodišnje mjere dale rezultata, kazao je gradonačelnik Mandić.

Prema njegovim riječima, Grad će ukupno za poljoprivredu, turizam, obrtništvo i poduzetništvo ove godine izdvojiti gotovo 5 milijuna kuna.