Dani draganića

Pomozimo Božidaru Mikši, hrvatskom branitelju i umirovljenom policajcu

Karlovački počasni vod ZNG -91. uz potporu Policijske uprave karlovačke pokrenuo je akciju prikupljanja financijskih sredstava za ugradnju invalidske platforme za svog kolegu Božidara Mikšu. Mikša je umirovljeni policijski službenik i hrvatski branitelj kojemu je zbog bolesti amputirana lijeva potkoljenica i desna natkoljenica. Osuđen je na život u invalidskim kolicima i to u zgradi koja nije prilagođena osobama s invaliditetom. Njegovi kolege zato prikupljaju sredstva kako bi u njegovoj stambenoj zgradi bila ugrađena invalidska platforma i kako bi mu se osigurao što kvalitetniji samostalan život i kretanje.

U tu svrhu danas do 14 sati u Ulici Andrije Štampara u Karlovcu, u blizini trgovačkog centra KTC održava se izložba multifunkcionalnog vozila PU karlovačke, starodobnih vojnih vozila Povijesne postrojbe “Karlovački počasni vod ZNG-91.”, prezentacija rada policijskog psa za zaštitno tragačku namjenu i radionica izviđačkih aktivnosti.

Inače, za ugradnju invalidske platforme potrebno je izdvojiti 108 tisuća kuna, a na račun (koji je otvorio Počasni vod) od prosinca do danas uplaćeno je samo 15 tisuća kuna. A u cijeloj priči najžalosnije je to što gospodin Mikša nije jedini u našem gradu koji treba, ako ne istu, onda sličnu pomoć. Zato svi oni koji mogu izdvojiti nešto i žele pomoći, sad je vrijeme za to.