Dani draganića

Manifestacija Agro Arca okupila 200-najk izlagača – najbolja tvrta Majo commerce d.o.o.

Oko 200 domaćih i inozemnih izlagača s brojnim premijernim rješenjima u funkcionalnom, dizajnerskom i sadržajnom segmentu u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji  nastupili su na ovogodišnjoj 11 po redu sajamskoj manifestaciji Agro Arca.

Manifestacija se održavala se od 25. do 27. travnja u Domu OSRH  Zrinski u Karlovcu. Odabrani su najbolji agro –inovatori koji su nagrađeni medaljama, priznanjima te velikom nagradom GRAND PRIX-om AGRO ARCA 2019. Predstavljeno je oko 200 inovacija i više od 500 autora iz Republike Hrvatske, Slovenije, Bosne iHercegovine, Srbije, Makedonije, Italije, Rumunjske i IslamskeRepublike Irana.

Grad Karlovac i Udruga inovatora Hrvatske organizatori su sajma, uz veliku potporu i suorganizatore Međunarodnu federaciju nacionalnih asocijacija inovatora IFIA,Hrvatsku zajednicu tehničke kulture i Sveučilište u Zagrebu, te pokrovitelje Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, partneri Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Karlovac, Inovacijski centar Nikola Tesla, sponzor tvrtka HS Produkt.

Tijekom tri dana Agro Arce održane su edukativne radionice kao što su izrada inovativne igračke od ambalaže i izrada uređaja za ispitivanje vlage i temperature za učenike osnovnih škola te edukativna radionica toMAgo tehnika izrade minijaturnih cvjetnih kolaža bez upotrebe ljepila. Sajam je obogatila i izložba Čudesan svijet latica autorice Marije Igaly.

Prisutnima su se obratili Ivan Bračić, predsjednik Udrugeinovatora Hrvatske, Damir Mandić, gradonačelnik Karlovaca i izaslanik svjetske federacije nacionalnih asocijacija IFIA ZoranBarišić, ujedno i predsjednik Ocjenjivačkog suda.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske IvanBračić uručili su GRAND PRIX sajma AGRO ARCA tvrtki Majo commerce d.o.o. za paletu proizvoda. Nagradu je primio predstavnik tvrtke Tomislav Pokrajčić.