Dani draganića

Sutra tradicionalna prvosvibanjska biciklijada

Tradicionalna prvosvibanjska biciklijada ove će godine startati s tri točke. Ispred Karlovačke banke, ispred robne kuće u Dugoj Resi i iz Vrhovca. Očekuje se više od dvije i pol tisuće sudionika koje na kraju čeka zabava na Grdunu uz grah, piće i mnoštvo nagrada. Najveća je i ove godine bicikl. Ovog puta na biciklijadi će se skupljati potpisi za referendum 67 je previše.

Prvosvibanjska biciklijada već je 26 godina jedan od zaštitnih znakova našeg grada. U organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Karlovačke banke, biciklijada bi i ovoga puta trebala okupiti velik broj sudionika koji već tradicionalno vole praznik rada provesti u rekreativnoj vožnji biciklom, uz veselo druženje sa svojim obiteljima i prijateljima u prirodi.

Prvi ogranak biciklijade krenut će u 8.30 sati ispred Robne kuće u Dugoj Resi. Kretat će se relacijom Duga Resa – Belajske Poljice –  Logorište – Mostanje – Rakovac – Radićeva do Karlovačke banke, odakle će krenuti zajedno s karlovačkim biciklistima. Drugi ogranak kreće iz Vrhovca u 9.30, prema Ozlju, Slapnu, Malom Erjavcu, Jaškovu i na odredište do Grduna. Najveći dio biciklijade startat će u 10 sati ispred Karlovačke banke i kretati se relacijom Zrinski trg – Mačekova – Marmontova aleja – Borlin – Mala Jelsa – Zadobarje  desnom obalom Dobre do Grduna. Povratak je istim pravcem oko 14 sati, sve uz pratnju i osiguranje policije.

Sindikalna poruka ovogodišnje biciklijade je “67 jepreviše”, a na samom startu na sve tri lokacije i na cilju na Grdunu skupljat će se potpisi građana za istoimenu inicijativu protiv sadašnje mirovinske reforme.