Susret starodobnih vojnih vozila

158

Karlovac je danas bio u znaku oldtimera. I to ne bilo kakvih, već onih vojnih. Povod je bio 17. međunarodni susret starodobnih vojnih vozila u režiji Karlovačkog počasnog voda ZNG ’91 i Oldtimer kluba Zlatni kotač iz Zagreba.

Ljubitelji vojnih oldtimera okupili su se u Karlovcu na 17. Međunarodnom susretu starodobnih vojnih vozila, a centralna točka i ovoga puta je bio Stari plac, odakle su sudionici krenuli u promotivnu vožnju. U planu je bio obilazak područja koja su bila okupirana tijekom Domovinskog rata.

Među 40 prijavljenih vozila, bilo je onih koji su se prvi put priključili ovom susretu, ali i onih koji u Karlovac dolaze već nekoliko godina zaredom.

Ova akcija, kao i mnoge slične imaju značajan utjecaj i na turistička događanja u cijeloj Karlovačkoj županiji, a da bi priča bila potpuna, treba još sačekati svečano otvorenje Muzeja Domovinskog rata na Turnju.

Ovogodišnji susret ima i humanitarni karakter. Naime prikupljena sredstva pomoći će teško oboljelom umirovljenom policajcu i hrvatskom branitelju Božidaru Mikši da napokon dobije rampu u zgradi u kojoj živi kako bi samostalno mogao ulaziti i izlaziti iz ulaza.