Kolegij župana u Rakovici

221

Kolegij župana Karlovačke županije ovoga je puta održan u Rakovici. Naglasak je, osim na gorućim problemima kao sto je vodoopskrbni sustav, bio na početku radova dviju energetskih obnova- Osnovne škole Eugena Kvaternika i ambulante Doma zdravlja.

Osnovna škola Eugena Kvaternika u Rakovici otvorena je 1970.godine i otada pa sve do danas većih ulaganja i uređenja nije bilo. Projekt energetske obnove zato će sada znatno popraviti uvjete rada za sve učenike i nastavnike, a obuhvatit će, između ostalog, zamjene starog azbestnog krova i ovojnice zgrade, uvest će se novi sustav grijanja pa i ugraditi led rasvjeta.

Osim škole, energetska obnova očekuje i ambulantu Doma zdravlja. Termoizolirat će se krovište i fasada, a samim time, osim novog vanjskog izgleda, postići će se i značajne uštede. Ravnateljica Doma zdravlja Ivanka Magdić zadovoljna je uvjetima za rad, kao i djelatnici kojih je sve više i koji ne razmišljaju o odlasku.

Nakon što se završe radovi na obnovama škole i Doma zdravlja, vrijeme i pozornost trebat će se posvetiti jednom od gorućih problema-  problemu vodoopskrbe. Agonija je to, koja prema riječima mještana traje već 20 godina i krajnje je vrijeme da se poduzmu konkretni koraci, u vidu prijeko potrebnogodrživog sustava vodoopskrbe za kojim ova Općina vapi, ali i modernizacije šumskih i poljskih puteva. Načelnik Franjo Franjković ne brine previše, jer smatra da će uz pomoć Županije, kao i dosada, uspješno riješiti ovaj, pa i svaki sljedeći problem.

Podsjetimo, obnova ambulante vrijedna je pola milijuna kuna, dok za radove na školi Eugen Kvaternik treba izdvojiti čak pet milijuna kuna.