Okupacija Korane

301

Početno zamišljeno prosvjedno okupljanje uz razna događanja, pod nazivom “Okupacija Korane”, na kraju je svedeno na sadržajno raznovrsno i bogato druženje – jer zida na Korani uz Foginovo kupalište ipak neće biti.

U “Okupaciju Korane” uključili su se brojni sudionici. Bilo je tu raznih umjetnika, od slikara, fotografa, karikaturista do plesača, glumaca i glazbenika, kao i predstavnika i članova raznih udruga i društava te pojedinaca. Svima je cilj zajednički, zaštititi Koranu od zida. Iako je mogućnost njegove gradnje isključena, događaj su ipak održali.

Gradska inicijativa “Spasimo Koranu” nastavlja s prikupljanjem potpisa protiv gradnje zida do 26. lipnja kako je i planirano. Dosada je, što uživo, što online, više od 6 i pol tisuća građana potpisalo peticiju, ističe Darko Lisac iz Inicijative te naglašava kako oni nisu protiv hotela, naprotiv.

Događaj je organiziran kako bi se skrenula pažnja na to koliko Karlovčanima znači ovo mjesto, koji su to dokazali i dolaskom na ovo cjelodnevno druženje.

Inicijativi su se pridružili i članovi Moto kluba Karlovac, a tijekom dana i večeri svoj su glazbeni doprinos dali i glazbenici Bob Milan, Goran Ilić, Ichabod, Nos Tress, Mark Elliot Chance te Martin Ladika.