Započeli radovi na dogradnji dječjeg vrtića Zvončić u Ozlju

U Ozlju su danas svečano otvoreni radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Zvončić . Novi smještajni kapaciteti omogućit će upis većeg broja djece, otvorit će se nova radna mjesta, a sve bi trebalo biti gotovo unutar 10 mjeseci.

Ozaljski mališani, kao i njihove tete jedva su dočekali početak dogradnje vrtića koji je svoja vrata prvi put otvorio 2003. godine, kako bi na većem i besprijekorno uređenom prostoru mogli učiti, igrati se i bezbrižno družiti. U ovom trenutku, vrtić Zvončić pohađa 170- ero djece, a raspoređeni su u sedam odgojnih skupina. Uz 10-satni program, provodi se i program popodnevne predškole, kao i engleska te folklorna igraonica.

Novi prostor uključivat će višenamjensku dvoranu, sobu za odgajatelje, dječje garderobe i sanitarne čvorove. Također, uredit će se i četiri sobe u kojima će boraviti pedesetak djece jasličke dobi, tj. od 1-3 godine starosti.

 Vrijednost investicije je 9 milijuna kuna, od čega se EU novcem financira nešto manje od 7 milijuna. Dogradnja te uređenje novih smještajnih jedinica ujedno znači i povećanje kapaciteta na više od 200 djece. Potreba za tim itekako postoji, jer u Ozlju se svake godine rađa sve više djece. Rezultat je to pozitivnih mjera, olakšica koje grad nudi mladim ljudima koji planiraju širenje obitelji, kao i smanjenje broja nezaposlenih.

Povećanje broja djece, sa sobom nosi i jedan velik problem, a to je lista čekanja, na kojoj se trenutno nalazi 21 dijete, pretežito jasličke dobi. Upravo zato svi djelatnici vrtića, kao i gradski čelnici nestrpljivo čekaju završetak radova, kako vanjskih, tako i unutarnjih te taj 01. rujna 2020. kad liste čekanja više ne bi trebalo biti.

Dječica i gradonačelnica odlučili su ovaj svečani trenutak obilježiti i zakapanjem vremenske kapsule. U njoj je zapisan datum početka uređenja vrtića, svi detalji vezani uz funkcioniranje vrtića, kao i poruke ljubavi i mira. Na samom kraju, ozaljski su mališani u nebo pustili 41 plavi balon koji simboliziraju 41 godinu organiziranog ranog i predškolskog odgoja u gradu Ozlju.