Otvoren novi servisni centar u Jastrebarskom tvrtke Hagleitner

U Jastrebarskoj poduzetničkoj zoni Jalševac tvrtka Hagleitner otvorila je novi Servisni centar u petak, 12. srpnja. Ova ali i brojne druge tvrtke koje otvaraju podružnice u Jastrebarskom pokazuju kako je Jaska privlačna zbog prometne povezanosti, geografskog položaja i dobre poduzetničke i gospodarske klime.

Poduzetnička zona Jeluševac najveća je takva zona u Zagrebačkoj županiji, pa nju biraju brojne korporacije za razvoj svoga poslovanja. Na ovom području to su često strane tvrtke koje žele proširiti svoje proizvode i na Hrvatsko tržište. Gradonačelnik podržava i potiče sve koji odluče doći raditi u Jasku.

-2007. godine smo došli ovdje i unajmili prostor, bili tu dvanaest godina i sada smo otvorili servisni centar. Ali Jastrebarsko je za Hagleitnera pravo mjesto za gradnju. Imamo dobru infrastrukturu tako jer imamo 130 kilometara do Rijeke, 230 kilometara do Pule i 300 kilometara do Osijeka, istaknu je direktor tvrtke Hans Georg Hagleitner.

 Otvorenjem novog servisnog centra, očekuje se i povećanje broja radnika. Naime, ova tvrtke je u posljednjih desetak godina zaposlila 20 djelatnika.

-To za Jastrebarsko znači da smo pružili 33 radna mjesta koja ovdje imaju svoj dom. U sljedećih 7/8 godina otvorit ćemo još 18 radnih mjesta, kazao je Johann Migsich, Manager za Hrvatsku.

Bit će to radna mjesta u prodaji, administraciji, a potrebni su i dostavljači te tehnički serviseri.