Prijem za povijesne postrojbe

314

U proslavu Dana Grada Karlovca tradicionalno se uključuju razne povijesne postrojbe. Ove godine uključeno je 130 pripadnika 22 postrojbe. Uz domaćine, Karlovačku građansku gardu, gosti su došli iz svih krajeva Hrvatske te iz Austrije, Poljske i Češke. Za njih je u Maloj vijećnici Grada Karlovca upriličen svečani prijem, a ugostio ih je prvi čovjek grada – gradonačelnik Damir Mandić.

Gradonačelnik je pritom istaknuo kako su povijesne postrojbe svake godine ukras ovog obilježavanja te im zahvalio što su pokazali volju i izdvojili vrijeme da baš 13.srpnja, na rođendan našeg grada, budu ovdje.

Prema riječima gradonačelnika Mandića, prilika je to i da Karlovac s gostima podijeli svoju bogatu povijesnu baštinu. Uglavnom se mi prilagođavamo Europi i svemu što je čini, ali imamo i mi mnogo toga što bi Europa trebala od nas prihvatiti.

Goste je pozdravio i zahvalio im na dolasku zapovjednik Karlovačke građanske garde i predsjednik Saveza povijesnih postrojbi hrvatske vojske Emil Črne.

Gradonačelnik Mandić je izrazio želju da gosti posjete Karlovac i našu zemlju i u nekoj drugoj prigodi, ali svakako ponovno na Dan Grada. Ovom su prigodom domaćini i gosti razmijenili i prigodne darove.