Ashley Colburn snimila promo film o Žumberku ‘Discover Žumberak’

U prostorijama Zagrebačke županije svečano je predstavljen novi promotivni film Turističke zajednice „Discover Žumberak” napravljen u suradnji s poznatom ambasadoricom hrvatskog turizma Ashley Colburn. Najavljen je i 2 milijuna eura vrijedan EU projekt „Promocija prirodne i kulturne baštine za razvoj održivog turizma u zaštićenim područjima –ProNacul”.

Dvominutni promotivni film o Žumberku „Discover Žumberak”  je snimila Ashley Colburn, američka producentica i redateljica, koja se još prije desetak godina zaljubila u Hrvatsku i snimila film ‘Wow Croatia’ za koji je dobila i prestižnu nagradu Emmy.

” Žumberak je „more zelenila“! Uživali smo u prekrasnoj prirodi Žumberka snimajući ovaj film. Uživali smo u hrani, vožnji električnim biciklima, crkvama, prekrasnom pogledu… Posebno je to mjesto”, komentirala je Ashley Colburn. Na tiskovnoj konferenciji TZ Zagrebačke županije je naglašeno da Žumberak, kao očuvani mozaik tradicionalnog krajobraza, s bogatstvom flore i faune, geološkim posebnostima i vrijednim arheološkim nalazištima može privući brojne turiste. A njih je na području županije, prema podacima sustava eVisitor, svake godine sve više.

Turistička zajednica Zagrebačke županije će kroz europsko financiranje raditi komunikacijske i promotivne aktivnosti isključivo za destinaciju Žumberak kako bi približila svim potencijalnim turistima i gostima velike vrijednosti koje Žumberak ima, rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija je u ovogodišnjem proračunu osigurala iznos od 6,8 milijuna kuna za projekte koji se odnose na turizam.

U prvih šest mjeseci ove godine županija bilježi 54.838 turističkih dolazaka, što je za 14 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Porastao je i broj turističkih noćenja, za 12 posto. Od ukupnog broja noćenja, 63.505 noćenja ostvarili su stranci, a domaći gosti 25.960 noćenja. Najviše dolazaka, iza domaćih gostiju, ostvarili su gosti iz azijskih zemalja. Nakon njih slijede gosti iz Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine te SAD-a. Najposjećeniji gradovi su Velika Gorica, Jastrebarsko, Samobor i Sveta Nedelja.