zv ljeto 2

Završetak radova na Reciklažnom dvorištu Mala Švarča

Projekt Reciklažnog dvorišta na Maloj Švarči završava 1. kolovoza ove godine. Ukupna vrijednost je oko milijun i 570 tisuća kuna. Iako je površinom manje od Reciklažnog dvorišta na Ilovcu, zaprimat će također 48 vrsta otpada kojeg će građani s područja Grada Karlovca moći besplatno odložiti.

Bila je ovo završna konferencija za medije povodom završetka radova u sklopu projekta Izgradnja i opremanje Reciklažnog dvorišta Mala Švarča, u ulici Slavka Rozgaja 5a. Vrijednost projekta je 1.570.025,00 kuna, a Europska unija sufinancira ga s 85 posto iz Kohezijskog fonda za financijsko razdoblje 2014.-2020.

Cilj projekta je, unaprijediti gospodarenje otpadom na području Grada Karlovca i smanjiti količinu komunalnog otpada koja se odlaže na odlagalište, također podignuti razinu svijesti građana o važnosti odvojenog prikupljanja otpada, smanjiti broj divljih deponija i smanjiti negativan utjecaj otpada na okoliš i ljudsko zdravlje, ističe voditeljica projekta Martina Stojkić.

Ovo novo Reciklažno dvorište površinom je značajno manje od onoga na Ilovcu, ali je također opremljeno za skladištenje 48 vrsta otpada koje građani ovdje mogu odložiti potpuno besplatno.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Ivana Mrzljaka, izgradnjom ovog reciklažnog dvorišta Grad Karlovac je odradio ono što je trebao u okviru Plana gospodarenja otpadom, a Reciklažno dvorište će doprinijeti daljnjem povećanju odvajanja otpada.

Projekt službeno traje do 1. kolovoza, a nakon propisane procedure, početak rada najvljuje se za kraj rujna. Reciklažnim dvorištem na Maloj Švarči upravljat će gradska tvrtka Čistoća.