zv ljeto 2

400 tisuća kuna za turizam u Karlovačkoj županiji

Karlovačka županija ove je godine za podizanje konkurentnosti i ponude u turizmu malog i srednjeg poduzetništva namijenila 400 tisuća kuna. Rasporedila ih je na 15 korisnika. Tim povodom u prostoru Karlovačke županije održana je i svečana dodjela sredstava.

Dio je to kontinuiteta u dodjeli potpora u turizmu Karlovačke županije, kojeg ove godine nastavlja u skladu s usvojenom Strategijom razvoja turizma Karlovačke županije do 2025. godine.

Županijski Upravni odjel za gospodarstvo, na čelu s pročelnikom Željkom Fanjkom, zauzeo je jedan proaktivan pristup kako bi bio na raspolaganju svim potencijalnim prijaviteljima pa su tijekom ove godine bili u čestoj komunikaciji, što je rezultiralo i visokom kvalitetom prijava pa je od 17 prijavljenih čak 15 ostvarilo potporu.

Prema riječima zamjenice župana Martine Furdek Hajdin, ono na što su usmjereni je jedan vid turizma koji se veže na tradicijsku baštinu, gdje su uključena manja obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su vezana uz svoje okruženje, od kojih mnogi prodaju na kućnom pragu. To je jedno vezano gospodarstvo koje će i dalje poticati.

U ime svih korisnika koji su ostvarili potpore Županiji se zahvalio vlasnik OPG-a Milan Bićanić, koji se inače bavi uzgojem jelena te organizira obilazak farme za posjetitelje kojih je iz godine u godinu sve više.

Među ostalim korisnicima našli su se i neki drugi vlasnici OPG-ova, turističke agencije, privatni iznajmljivači, obrti i trgovačka društva.