Most Hrentić-Velika Jelsa nakon dvije godine ponovno u funkciji

412

Završeni su radovi na sanaciji mosta Velika Jelsa – Hrnetić na rijeci Kupi. Grad Karlovac je u suradnji s Hrvatskom vojskom obnovio most, koji je pušten u promet, na zadovoljstvo mnogobrojnih građana koji su dugo priželjkivali sanaciju. Radovi su započeli u ožujku, a službeno završili prošli tjedan. Grad Karlovac je na sanaciju potrošio oko 300 tisuća kuna.

Mještani Hrnetića, Drežnika, Velike Jelse ali i brojni drugi Karlovčani od sada ponovno putuju mostom Velika Jelsa – Hrnetić. Sada je im putovanje ponovno vraćeno u normalnu te značajno skraćeno.

Most je prvenstveno namijenjen za pješake i osobna vozila, a kamionima je zabranjen prolaz, a postavljeni su i portali koji im onemogućuju prolaz. Također preporučuje se sporija i opreznija vožnja prilikom prolaska mostom. Na mostu su postavljene nove podnice te je ograda obojena. Gradonačelnik ističe kako ovo nije dugoročno rješenje, pa je najavio i gradnju novog mosta. Još uvijek se ne zna kada će gradnja krenuti, ali gradonačelnik je spomenuo period od pet do 10 godina.

Od velike pomoći u obnovi mosta, bila je Hrvatska vojska koja je svojim radom, gradu uštedjela gotovo od milijun i pol kuna.

Gradonačelnik je ovom prilikom pozvao sve Karlovčane i korisnike mosta da poštuju ograničenja i znakove kako bi most bio što sigurniji.