Nova školska sportska dvorana u Kamanju

Ugovor za prenamjenu i rekonstrukciju stare školske zgrade Područne škole Kamanje, za potrebu izgradnje školske sportske dvorane pri Područnoj školi u Kamanju potpisale se ravnateljica Osnovne škole Žakanje Jasmina Katunić i u ime izvođača radova, obrta Busija transporti, vlasnik Branko Busija. Tom je prilikom zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar potpisala Odluku o financiranju ovih radova iz Proračuna Karlovačke županije.

Ovo je jedan iznimno značajan projekt koji će doprinijeti ne samo učenicima Područne škole nego i udrugama na području Općine Kamanje, istaknula je zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

Sportska dvorana ipak je napotrebnija djeci, kojih u ovoj Područnoj školi trenutno ima 90. Područna škola Kamanje djeluje 20 godina i tijekom tog razdoblja djeca su trenirala u derutnoj zgradi stare škole. Unatoč tome postizali su odlične rezultate, a sada će to biti još bolje, najavljuje ravnateljica Jasmina Katunić.

Inicijativa je došla od grupe mještana s područja Općine Kamanje, među kojima su Stjepan Maršić i Štefan Kolenac. Oni su ovom prilikom izrazili svoje ogorčenje zbog toga što im Općina Kamanje i načelnik Damir Mateljan, kako kažu, nisu pružili podršku u realizaciji. Nakon toga su se obratili županu Damiru Jeliću te su danas zahvalni što je projekt napokon krenuo u realizaciju.

Ukupnu vrijednost od oko 6 milijuna i 200 tisuća kuna za ovaj projekt osigurat će Karlovačka županija, koja je osnivač 33 škole na području Županije u koje kontinuirano ulaže, a ovo je prva u nizu sportskih dvorana za koju izdvaja ovako značajna sredstva.