20 posto jeftinije grijanje

Tvrtka Petračić projekt d.o.o. objavila je natječaj za ugradnju samostalnog visokoučinkovitog sustava grijanja za višestambene zgrade. Ovim sustavom ostvarit će se 20 posto jeftinije grijanje, a za nekoliko godina ušteda će biti i veća.

Natječaj podrazumijeva i stopostotnu subvenciju što znači da je sve investicija Tvrtke Petračić pa građani nemaju nikakvih ulaganja. Osim jeftinije cijene, ovim se sustavom ostvaruju ciljevi energetske učinkovitosti u smanjenju potrošene energije i smanjenju emisije CO2.

Javiti se mogu predstavnici suvlasnika zgrada ili skupina susjednih zgrada grijane površine veće od 10 tisuća kvadrata. Natječaj za iskazivanje interesa je otvoren do 15. rujna ove godine.

Ovakav sustav u Karlovcu već imaju tri zgrade u Domobranskoj, Krležinoj i Hebranogovoj ulici i iskustva su jako dobra, kažu.

Sustav se postavlja na ili pored zgrada, tako da se i radovi za njegovo uvođenje izvode isključivo izvan stanova. Svi detalji natječaja nalaze se na web stranici tvrtke Petračić projekt d.o.o..