Sveti Nikola na ulicama Karlovca

Druženje s velikim i malim Karlovčanima

Sveti Nikola stigao je u Karlovac već u srijedu. Družio se s djecom i uveseljavao sve koji su prolazili Radićevom i Tomislavovom ulicom te užim dijelom karlovačke zvijezde. Dijelio je male darove i razgovarao.

Iako je sveti Nikola imao pune ruke posla dijeleći tijekom noći darove koje je ostavljao u očišćenim čizmicama, karlovački su ga franjevci uspjeli nagovoriti da odvoji nešto vremena i po danu kako bi velikim i malim Karlovčanima prenio važne poruke. Čula su to djeca iz svih karlovačkih vrtića pa je njih oko šest stotina pohrlilo na Trg bana Jelačića kako bi svetog Nikolu vidjeli svojim očima i poslušali što će im reći.

Osim druženja sa svetim Nikolom, djeca su razgledavala i selo Betlehema koje je postavljeno na Trgu bana Jelačića, a u kojem će se održavati uprizorenja živih jaslica kao i prijašnjih godina. Ovoga puta sveti Nikola nije poveo Krampusa, nego dva anđela. Da bi mogao obradovati što više djece, osim franjevaca, svoju pomoć pružili su mu i Učenički dom Karlovac, gradska četvrt Zvijezda i mladež HDZ-a.