zv ljeto 2

Sveti Nikola posjetio dječji odjel Karlovačke bolnice – pridružili mu se gradonačelnik i zamjenica župana

Povodom blagdana Svetog Nikole zamjenica karlovačkog župana Vesna Hajsan Dolinar i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić posjetili su Dječji odjel Opće bolnice Karlovac i darivali male pacijente. Goste iz Grada i Županije dočekao je ravnatelj Opće bolnice primarijus Ervin Jančić.

Sveti Nikola jedan je od najznačajnijih svetaca u životu svakog djeteta, obično oni stave čizmice na prozor, a ujutro ih dočekaju željeni pokloni. No situacija nije toliko bajkovita kada se djeca nalaze u bolnici. Upravo zato su Grad Karlovac i karlovačka županija zajedno sa Svetim Nikolom organizirali posjet mališanima na odjelu pedijatrije.

-Vjerujem da sve ovo što vi, liječnici radite za djecu i njihove roditelje je jedan veliki dar i mislim da ste vi Sveti Nikola, kazao je gradonačelnik Damir Mandić.

S time se slažu i roditelji koji djecu dovode na ovaj odjel.

-Ovaj bolnički odjel i cijelu bolnicu trena pohvaliti iznad svega jer rade vrhunski posao, rekla je majka Iva.

Liječnici i medicinske sestre se trude djeci, kojih je trenutno u bolnici sedmero olakšati boravak u bolnici za vrijeme ovog blagdanskog vremena.

-Sveti Nikola unosi puno radosti u srca naše dječice,čak i kad su jako bolesni i njih ti znaci pažnje i znaci javne pažnje jako vesele, istaknula je Marija Spajić, pedijatrica.

Osim posjeta bolnici, zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar posjetila je i vrtić u Žakanju.