Nepredvidiva umjetnička instalacija u Knjižnici za mlade

U utorak, 10. prosinca u 19 sati u Knjižnicu za mlade predstaviti će se autorsko umjetničko-glazbeno-scensko djelo “Loop dimensions & SPACE”, svojevrsna umjetnička instalacija koja se realizira u vremenskom okviru od 40 minuta. Izvedbu ove instalacije zajednički organiziraju Udruga “Kunstbunker Duga Resa” i Knjižnica za mlade.

U trajanju od 40 minuta dva umjetnika Ivan Kapec i Nikola Vukmanić će kroz zamišljeni vremenski okvir, zadani prostor i kroz osobnu ekspresiju stvoriti jedinstvenu umjetničku instalaciju “Loop dimensions & SPACE”. Umjetnička instalacija daje naglasak na trenutak i prisutnost neponovljivog vremena koje se odvija pred promatračem i slušateljem, a da pritom autori autoreflesivno stvaraju umjetničko djelo koje nastaje ovdje i sada kao ekspresija trenutka.

Ideja ove umjetničke aktivnosti proizašla je iz djelovanja umjetničkog pokreta Fluxus. Zvučnu sliku umjetničke instalacije stvorit će Ivan Kapec na gitari i uz pomoć loop mašina, a rad će upotpuniti Nikola Vukmanić video projekcijom koja analogno nastaje u trenutku izvedbe.

Spomenutu aktivnost Udruga “Kunstbunker Duga Resa” provodi kao posljednju aktivnost u okviru ovogodišnjeg projekta “Open Art 2019.” Projekt je pod pokroviteljstvom Grada Duga Resa, Karlovačke županije i Ministarstva kulture.

 

Ulaz je besplatan.