Sjajni rezultati naših gimnastičara na međunarodnom turniru “Memorijal Laze Krstić i Marice Dželatović”

213

Članovi Gimnastičkog kluba Sokol Karlovac proteklog vikenda nastupili su na međunarodnom turniru “Memorijal Laze Krstić i Marice Dželatović” koji se održava u Novom Sadu. Bio je ovo jubilarno deseto izdanje tog turnira. Natjecanje je trajalo dva dana. U subotu su održane kvalifikacije I višebojsko natjecanje dok je nedjelja bila rezervirane za finalna natjecanja na spravama.

U najmlađoj kategoriji nastupili su Fran Šančić, Filip Štedul i Patrik Rajković. Najbolji među njima bio je Fran Šančić zauzevši 24. mjesto u višeboju te je izborio nastup u nedjeljom finalu na konju s hvataljkama, Filip Štedul zauzeo je 25. mjesto, a Patrik Rajković 29. mjesto u višeboju. Valja naglasiti da su dječaci prvi puta nastupili na međunarodnoj sceni.

Gimnastičarka, Petra Furač u višeboju je bila najbolja u najstarijoj kategoriji osvojivši zlato ispred predstavnica iz Italije i Srbije. Pored zlata, Petra je izborila nastupe u finalu na sve četiri sprave. U kvalifikacijama su nastupili i Matija Tek i Lovro Čorak. Matija je izborio nastup u final una parteru, a Lovro na ručama.

U nedjeljnom finalu osvojene su još 4 medalje. Petra Furač okitila se s dvije bronce, na gredi i ručama. Lovro Čorak odličnim nastupom na ručama osvojio je 2. mjesto. Matija Tek u vrlo jakoj konkurenciji zauzeo je 4. mjesto na parteru, a bronca mu je “pobjegla” za svega jednu desetinku. Fran Šančić u svom prvo finalu zauzeo je 6. mjesto na konju s hvataljkama.

Ovim natjecanjem završena je još jedna vrlo uspješna natjecateljska sezona, a  gimnastičarima slijedi nastup na gimnastičkoj akademiji koja će se održati u subotu, 14. prosinca  u dvorani Sokol s početkom u 17 sati.