Besplatni turistički obilazak Karlovačke Zvijezde za lokalno stanovništvo

368

Povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, a u sklopu projekta “Upoznaj svoju zemlju”, u nedjelju, 12. siječnja organiziraju se besplatna turistička vođenja za građane u cijeloj zemlji. Uz ostalih 30-ak gradova Hrvatske akciji se odazvala i Udruga turističkih vodiča Karlovačke županije “Bastion” čiji će članovi povesti u razgled Zvijezde sve zainteresirane sugrađane i posjetitelje. Predviđeno trajanje razgleda je oko sat vremena. Polazak je predviđen za 12 sati kod Žabe.

Akciju pokreće Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Besplatna vođenja uz turističke vodiče počet će u svakom gradu u kojem djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a – u isto vrijeme, dana 12.siječnja u 12 sati.

Vođenja su namjenjena lokalnom stanovništvu kako bi bolje upoznalo svoj grad te postalo ambasador hrvatskog turizma, ali i svim posjetiteljima i turistima.

Na ovaj način će se obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost lokalne zajednice te očuvanja nacionalnog identiteta i kulturne baštine.