Što sve slavimo u Siječnju? – Popis najneobičnijih dana u prvom mjesecu

Uz one poznate dane poput Nove Godine, Sveta Tri Kralja, Božića po Julijanskom kalendaru, Međunarodnog priznanja Hrvatske – siječanj obilježavaju i mnogi, manje poznati datumi.

Vjerojatno niste znali, ali čokoladne bobice s trešnjom imaju svoj dan, isto tako i špagete. Obilježava se i Z dan, kojim se odaje počast svima onima kojima ime počinje sa Z. U siječnju se slave i dani motivacije i inspiracije, ali i trivijalnosti i hipnotiziranja.

Najveseliji dan je zasigurno Dan umiranja od smijeha, s druge strane spektra nalazi se To neću trpjeti dan. Za one koji vole opuštanje tu je i Dan pjenaste kupke. Neki u siječnju slave i Ptičji dan, Dan stabla jabuke, Starih stijena.

Slavi se i Dan osobitih ekscentričnih ljudi, Dan statičkog elektriciteta, balonarstva, mlijeka, kućnog bilja, letećih zmajeva. Tu je i besmisleni Dan ničega. Dan pucketanja balončića ambalažnog najlona također se obilježava u prvom mjesecu.

Jedan od najvažnijih dana je Dan neodustajanja od novogodišnjih odluka. Njegov smisao je motivacija ljudi na ustrajnost u svojim odlukama od kojih mnogi vrlo brzo odustaju.