zv ljeto 2

U Plaškom novo, modernije kino – dolaze najveći filmski naslovi

Nakon što su u godinu dana taj prostor posjetili brojni posjetitelji popularnih filmskih naslova koji su prikazivani istovremeno s ostatkom Hrvatske i svijeta, nakon kraće pauze i preuređenja dvorane, KINO.hr Plaški nastavlja s radom.

– Plaški će ponovno otvoriti kino, ali svake godine napredujemo. Krenuli smo s 3D kinom, a sada imamo nove stolice. To je veliki napredak Općine i veliki boljitak za žitelje – ističe Pero Damjanović, načelnik Plaškog.

Trenutno najveći filmski hitovi, “Snježno kraljevstvo 2” i “Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera”, u terminima od 17 sati i 20 sati, bit će prvi filmski naslovi prikazani u obnovljenom kinu. – Prve projekcije nas očekuju u subotu, 18. siječnja i bit će besplatne, kao poklon posjetiteljima povodom otvaranja preuređene dvorane – dodaje Damjanović.

Još od prvih koraka osmišljavanja revitalizacije Doma kulture Plaški, pa onda i u programskom i tehničkom vođenju novog kina, prostor je dio KINO.hr mreže, kroz izvrsnu suradnju Općine Plaški i poduzeća RADAR koje vodi ovu mrežu. U već ranije digitaliziranoj dvorani u Plaškom, komfor je sada još i veći – sve kako bi što više gledatelja uživalo u filmu.

Planova već ima i za ovu godinu, otkriva načelnik. – Ako prođemo na Ministarstvu kulture, napravit ćemo i novo krovište, tako da ćemo uistinu imati općinski “mini Cinestar”, rekao je Damjanović. A treba istaknuti da je i upravo dovršeno preuređenje dvorane Doma kulture u Plaškom izvedeno uz potporu Ministarstva kulture, te vlastita općinska sredstva.

Ulaznice za subotnje projekcije mogu se preuzeti u sjedištu Općine Plaški u četvrtak i petak od 9 do 14 sati a, ako ih preostane, moći će se preuzeti i prije projekcija.