Poduzetnicima početnicima iz Zagrebačke županije 90 do 105 tisuća kuna za samozapošljavanje

119

Razvojna agencija Zagrebačke županije potpisala je 19 ugovora o dodjeli potpore za samozapošljavanje u iznosu od po 35 tisuća kuna. Rezultat je to javnog poziva u sklopu projekta Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja- faza III pod nazivom ‘Nova prilika- Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Zagrebačke županije” sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, a koji Razvojna agencija provodi u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Obrtničkom komorom Zagreb.

“Svih 19 korisnika potpore Razvojne agencije ostvarili su i potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u iznosu od 55 do 70 tisuća kuna, tako da svi u nove poslovne izazove kreću s potporom od 90 do 105 tisuća kuna.”, rekla je zamjenica župana Zagrebačke županije, Nadica Žužak pozvavši nove poduzetnike da se tijekom godine jave i na natječaj Zagrebačke županije za poticanje poduzetništva. “U prošloj godini temeljem ovog natječaja isplaćeno je 7,27 milijuna kuna bespovratnih potpora za 219 prijavljenih projekata”, podsjetila je Žužak.

Najvažniji uvjeti za dobivanje ove potpore su bili sljedeći: da je poduzetnik početnik, da je nezaposlen, da ima manje od 29 godina ili više od 50 godina starosti.