Predstavljena nova karta Žumberačkog gorja

147

Predstavnici Hrvatske gorske službe spašavanja- stanice Samobor u suradnji s Turističkim zajednicama Jastrebarsko i Krašić su predstavili novu HGSS kartu ‘Žumberačko gorje, turističko- planinarski zemljovid’. Nametnula se potreba, kažu, za novom pouzdanom kartom koja bi trebala pomoći da se nitko ne izgubi u Žumberku i da u HGSS-u imaju što manje takvih intervencija.

U posljednjih desetak godina nije napravljen kvalitetan zemljovid Žumberačkog gorja i taj su nedostatak primjetili u Gorskoj službi spašavanja- stanici Samobor te su odlučili napraviti preciznu kartu s najnovijim informacijama, ispričao nam je Nikola Tot, pročelnik HGSS-a stanice Samobor. Karte će poslužiti svim planinarima, biciklistima, turistima ali i pripadnicima HGSS-a, a od ponedjeljka (27. siječnja) se mogu pronaći u turističkim uredima grada Jastrebarskog i Krašića te besplatno uzeti.

Plan HGSS-a- stanice Samobor je uspostava sustava za kontinuirano osvježavanje podataka o Žumberačkom gorju, tako da za dvije do tri godine možemo očekivati novo izdanje karte s najnovijim izmjenama.