Sve je lakše- s diplomom u ruci

Dvije promocije diplomiranih studenata Veleučilišta u Karlovcu održane su danas u Gradskom kazalištu Zorin dom. Svoj svečani trenutak tako su prvo imali diplomirani studenti preddiplomskih stručnih studija Ugostiteljstva i Lovstva i zaštite prirode te Specijalističkog diplomskog studija Poslovnog upravljanja, a poslije njih diplomirani studenti preddiplomskih stručnih studija sestrinstva, strojarstva i mehatronike.

Prostor Zorin dom bio je gotovo pretijesan za ponosne mame, tate, bake i djedove te sve ostale koji su došli pogledati kako njihovi najmiliji primaju u ruke fakultetske diplome, ostavljaju iza sebe jedno životno poglavlje te otvaraju neka nova, uzbudljivija vrata.

Ukupno je podijeljeno tako 128 diploma, 64 po grupi, što je zadovoljavajuć broj. Uostalom, kako se prodekan  Vedran Vyroubal zna našaliti, više ni ne bi bilo dobro s obzirom na ograničen broj svečanih toga.

Nakon primljenih diploma, studenti su kao na filmu, u znak završetka fakultetskih briga, bacili kape u zrak, a njihov prodekan poželio im je svu sreću u daljnjem obrazovanju i profesionalnoj karijeri.

Posljednjih nekoliko godina, najpopularniji smjerovi na karlovačkom Veleučilištu su Sigurnost i zaštita na radu te Strojarstvo.