Čavlekov stadion napokon u procesu obnove i uređenja

Karlovčani su napokon dočekali i taj trenutak- rekonstruira se atletska staza na nogometnom stadionu Branko Čavlović Čavlek, a završena je i obnova nogometnog travnjaka. Cijela priča trebala bi biti završena krajem proljeća, a naša ekipa je provjerila kako izgleda novi asfalt na stazi koja je dugo, predugo stajala oštećena i neugledna.

Atletska staza punih 12 godina nije bila u funkciji. Na njoj se nisu mogla održavati natjecanja, niti treninzi i nešto je hitno trebalo poduzeti.

“Radovi na obnovi travnjaka iznosili su 2,9 milijuna kuna. Obnovljena je kompletna drenaža, navodnjavanje, kao i sami travni busen. Na stazi ostaje osam traka sa svim borilištima. U tijeku su radovi na pripremi izlijevanja gume na asfalt, a to će biti u proljeće, kada stručni nadzor, prema temperaturnim uvjetima u zraku dozvoli da se taj posao može odraditi,  rekla je gradska pročelnica Hermina Komanac.

Obnovljena su i sva pripadajuća borilišta, kao i prostor između njih, a ukupna vrijednost tih radova je oko 3, 8 milijuna kuna. Uz stazu i travnjak, važno je spomenuti i da se uređuje ograda između stadiona i gledališta, kako bi uistinu cijeli prostor poprimio novi, osvježeni izgled.

Kada spojimo travnjak i stazu na ovom stadionu uz suradnju Središnjeg državnog ureda za sport i Hrvatskog nogometnog saveza, ali i uz sredstva iz gradskog proračuna, gotovo je uloženo sedam milijuna kuna”, naglasila je na kraju Komanac.

Završetku obnove stadiona, osim nogometaša, najviše se vesele atletičari koji bi napokon trebali imati odgovarajuće uvjete za trening i rad što bi na posljetku trebalo rezultirati još boljim rezultatima naših perspektivnih mladih trkača.