Veliki broj vjernika i svećenika posljednji je pozdrav uputilo nekadašnjem hrnetićkom župniku Marku Dujamu u Crkvi Hrvatskih mučenika- novoj crkvi koju je on sam dao izgraditi. Velečasni Dujam je preminuo u 84. godini života, iza njega je 56 godina svećeništva, od čega je u Hrnetiću bio župnik 35 godina.

“Odrasla sam uz velečasnog Marka. Bio je prekrasan čovjek koji je živio za mlade, za ovu župu. Stvorio je ovu lijepu crkvu što nam je svima bilo poticaj da dolazimo ovdje na misu. Velečasni Marko je za mlade htio izgraditi i dvoranu. Iako je nije uspio izgraditi za svog života, temelji su tu i mi se nadamo da će se i to u budućnosti napraviti.” rekla je župljanka Ines Zima.

“Baš je bio jedna očinska figura. I nas koji nismo baš bili revni vjernici prigrlio je. Mogu mu zahvaliti što je podijelio sve sakramente mojim sinovima. Cijenim što je sagradio ovu divnu crkvu i što je iza sebe ostavio traga i u duhovnom i u materijalnom smislu.”, rekla je župljanka Jasna Mihalić.

Sprovodnu misu je predvodio pomoćni biskup zagrebački, monsinjor Ivan Šaško, a tijelo pokojnog župnika Marka je pokopano na župnom groblju u Hrnetiću.

U župi Hrnetić je na službi don Filip Pavlović koji je tijekom posljednje godine službovanja velečasnog Marka Dujama ovdje bio župni vikar.

“Pamtim ga kao svećenika koji nije bio samo svećenik koji se moli već svećenik koji gradi. Evo ovdje je uložio veliki trud za ovaj pastoralni centar. Bio je čovjek koji je stvarno osjećao ‘bilo’ naroda i potrebe naroda. Bio mi je prijatelj. Crkva Hrvatskih mučenika, koju je velečasni Marko izgradio za vrijeme svojega župnikovanja ovdje, je prva crkva posvećena Hrvatskim mučenicima u Hrvatskoj tako da se i tu vidi jedan dio njegove duhovnosti koji je naginjao tomu da stavi blaženog Alojzija Stepinca u fokus građanima grada Karlovca.” rekao je don Filip Pavlović.