Projekt “PoKupi, iskoristi, počisti” uspješno se priveo kraju

Projektom „PoKupi, iskoristi, očisti!“ Grad Ozalj te općine Kamanje, Žakanje, Ribnik i Draganić u proteklih 18 mjeseci educirali su građane o razvrstavanju otpada i novom načinu gospodarenja otpadom. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i to u iznosu od gotovo 375 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost 444  tisuće kuna. Projektom se nastoji doprinijeti informiranju i educiranju stanovništva te izgraditi svijest i razumijevanje javnosti o važnosti gospodarenja otpadom.

Nakon održanih osam javnih tribina, 10 predstava za djecu i 11 kreativnih radionica za učenike osnovnih škola održane su i završne aktivnosti. Tijekom siječnja organizirane su i aktivnosti prikupljanja starog papira u OŠ Ozalj i Draganići.

Tijekom prosinca 2019. i siječnja 2020. godine trajao je natječaj za najbolji mjesni odbor u razvrstavanju otpada na projektnom području. Nagrada za najbolji MO je set vanjskih kanti za razvrstavanje otpada. Prema podacima Azelija eko d.o.o. najbolji Mjesni odbor bio je Kamanje.