U subotu 22. veljače održana je 131. sjednica skupštine DVD-a Jastrebarsko. Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko je središnja vatrogasna postrojba u Jastrebarskom koja je na ovoj, 131. sjednici pokazala kako kontinuirano radi na sve uspješnijem djelovanju ove organizacije, ali i općenito na napretku vatrogastva u gradu.

DVD Jastrebarsko je u 2019. godini odradilo 54 intervencije, a godinu su operativno obilježile teške intervencije strukturalnih objekata koje su bile izazovne za organizaciju i izvedbu, ali i opasne za vatrogasce.

Sjednici su prisustvovali zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog Vedran Boričević, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko Željko Popović, zamjenik gradonačelnika Jastrebarskog Domagoj Šlat, gradonačelnik Zvonimir Novosel i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak.

DVD Jastrebarsko je svoje izvješće o radu predstavilo članovima i gostima u obliku kratkog filma u kojemu su pobrojana sva postignuća DVD-a u 2019. godini. Na ovoj sjednici priznanja za dugogodišnji rad dobili su i oni članovi koji niz godina rade na uspjehu ovog društva.