U četvrtak, 5. ožujka u 19 sati organizira se još jedan Ozaljski akvarel stiha. Drugo ovogodišnje  pjesničko druženje u Gradskoj knjižnici Ozalj priprema se u sklopu programa Mjesec Slave Raškaj u Ozlju 2020., a posebni gosti ovoga su puta pjesnici i glazbenici Nela Servantes Pamuković i DarkoTurković.

Nela Servantes Pamuković objavila je zbirke poezije Ka tica nebeska i Vlajland te knjigu priča Dišpet. Darko Turković objavio je zbirku poezije Brončani oklop. Zajedno su voditelji zajednice ljubitelja umjetnosti ProvidencaBnM iz Biograda na Moru koja je izdala čak 20 književnih naslova. Nela i Darko su supružnici koji su se upoznali putem poezije te zajedno umjetnički djeluju proteklih sedam godina. Osim što su pjesnici, Nela i Darko su i kantautori i glazbenici te će promocija njihovih djela stoga biti glazbeno-književna s preplitanjem stihova, riječi i glazbe na akustičnoj gitari. Svoje zajedničke glazbeno-poetske nastupe nazivaju “Tica nebeska i Brončani oklop”, a poezija ovog para sastoji se od dijametralno suprotnih slika i motiva gdje Darko prikazuje najdublje i najcrnje strahove i životne dvojbe, dok se Nela igra svjetlom i nadom.

Kao i na svim dosadašnjim ozaljskim večerima poezije, uz posebne goste Nelu i Darka, svoje će stihove moći predstaviti i svi drugi okupljeni pjesnici.