Počinje škola rolanja za djecu, ali i odrasle

Inline hokej klub Karlovac nastavlja provoditi školu rolanja za djecu i odrasle. Škola rolanja počinje 17. ožujka u 18 sati u Inline hokej dvorani na Luščiću (bivša vojarna). Iz kluba pozivaju sve roditelje da upišu djecu u školu rolanja, ali i odrasle koji žele naučiti osnove rolanja.

Rolanje je aktivnost kojom se razvija cjelovita motorika i muskulatura djece. Kao i svaka fizička aktivnost, ako se  ne izvodi ispravno može imati negativne učinke. S druge strane, roleri su aktivni sudionici u prometu. Kroz školu rolanja polaznici uče ispravno izvoditi pokrete, uče kočiti, jednostavne elemente rolanja, nauče ispravno pasti.

Karlovačke roleri koriste dostupnu prometnu infrastrukturu koja puno puta nije prilagođena rolama. Posebnu pozornost treba obratiti na pijesak, vlažnu ili mokru površinu, masnu površinu koja nije prijatelj kotačima rola. Uz koristi naučenog ispravnog rolanja, za djecu je važno istaknuti socijalni i pedagoški element koji dobivaju kroz školu rolanja. Rolati učimo kroz igru, druženje, smijeh, a ponekad pjesmu i ples, poručuju iz Inline hokej kluba.

Škola rolanja za djecu će se održavati svakog utorka i petka od 18 do 19 sati. Prvi termin je 17. ožujka. Potrebno je imati kacigu, role i štitnike za koljena, dlanove i laktove. Škola rolanja za odrasle počet će nakon popunjavanja grupe a svi zainteresirani mogu se prijaviti na brojeve:

Matija Ratkaj 098 934 10 43

Katarina Ratkaj 098 167 14 44

ili

E-mail : ihkkarlovac@gmail.com