(FOTO GALERIJA) Održan program osposobljavanja vatrogasaca za spašavanje u ruševinama

876

Vatrogasna zajednica Grada Duga Rese i Gasilska zveza Črnomelj organizirali su Program osposobljavanja za spašavanje u ruševinama u trajanju od pet dana za 40 vatrogasaca koji su članovi zajedničkog prekograničnog operativnog tima zaštite i spašavanja HITRO. Program je održan u terminima 28. veljače do 1. ožujka, te od 7. ožujka do 8. ožujka na lokacijama u Karlovcu. Kroz teorijski i praktični dio, polaznici osposobljavanja su između ostalog usvojili nova znanja o djelovanju u potresima, opasnostima i pretraživanju u ruševinama te organizaciji i metodama spašavanja unesrećenih.

Izvoditelj osposobljavanja je Vatrogasna zajednica Karlovačke županije, a instruktori su: Sanjin Blažević, Kristijan Brmalj, Zoran Rački, Denis Mičević, Siniša Kauzlarić dok su pomoćnici instruktora bili: Ivica Čujko, Ivan Brozović, Dinko Omrčen i Ivan Čačković.

Tečaj je organiziran kroz projekt HITRO SLO-HR445 Zajednički prekogranični operativni tim zaštite i spašavanja koji se provodi u sklopu programa suradnje INTERREG SLOVENIJA-HRVATSKA 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 808.163,58  € od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira iznos od 686.939,03 € (85%). Također, projekt HITRO sufinanciraju Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Karlovačka županija.