Otvorena izložba fotografija Denisa Stošića- “Karlovačke heroine”

270

Povodom Dana žena u Zorin domu je otvorena izložba fotografija Denisa Stošića- “Karlovačke heroine”. Riječ je o ženama koje je Stošić susreo na svome profesionalnom putu, a čiji rad i ljubav prema gradu su ga inspirirali.

‘Sve su to žene koje su uz karijeru podizale obitelj. To me fasciniralo’, rekao je Denis Stošić. Na pitanje, po kojim je kriterijima birao žene koje će krasiti ovu izložbu, Stošić odgovara: “Dok sam razgovarao sa tim ženama, prepoznao sam iskrene priče u kojima žene ne rade samo za sebe, već i za dobrobit drugih. Puno je tu žena koje se bave humanitarnim radom, žena koje su sportašice, žene koje pišu knjige i tako dalje. Za sve je potrebno puno iskrenog i poštenog rada i strasti prema onom što volite.”

Na 35 fotografija prikazan je 41 portret žena i jedan muškarac. “Skidao sam intenzitet boja, pa su portreti u tamnijoj paleti radi toga što je mrak nešto kroz što su žene prolazile dok su postizale svoj cilj i nosile su svjetlo kroz taj mrak. Tako je igra svjetla i sjene osnovni element fotografije.”, objasnio je ovu simboliku Stošić.

Tko su Karlovačke heroine iz objektiva Denisa Stošića može se pogledati u bočnoj dvorani Zorin doma do kraja mjeseca ožujka.