zv ljeto 2

Online kolegij župana – vrtić u Bariloviću dobio uporabnu dozvolu; već se razmišlja o njegovu proširenju

Redovni kolegij karlovačkog župana Damira Jelića ovog je puta održan online, putem Skype-a s načelnikom općine Barilović Draženom Perakovićem.

Na sastanku je bilo riječi o demografiji, odnosno mjerama koje se provode na razini županije te općine Barilović, kao što je izgradnja vrtića. Razmatrane su mjere zaštite gospodarstva u smislu očuvanja radnih mjesta, a razgovaralo se i o izdvajanju županijskih sredstava za potrebe nabavke zaštite opreme u borbi protiv koronavirusa, o projektu Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije i projektu obrane od poplava koji se odnosi na to područje.

Načelnik Barilovića predstavio je projekte na kojima u općini rade. To se odnosi na završetak gradnje vrtića koji je danas dobio uporabnu dozvolu, a već se razmišlja o njegovu proširenju za ukupan kapacitet od 110 djece. Također radi se i na projektu izgradnje kulturnog centra, kaže Peraković, kanalizacije te uređenju i izgradnji prometnica na tom području. Aktualna su ulaganja i u DVD Barilović koja iznose više od milijun kuna, ulaganja u tamošnju osnovnu školu od 2,8 milijuna kuna. Također, gradi se pročistač u Donjem Velemeriću za potrebe budućeg turističkog centra u vrijednosti 6 milijuna kuna kao i projekt obrane od poplave u Belajskim Poljicama, na kojem se također radi. Ukupna ulaganja po projektima na području Barilovića su oko 50 milijuna kuna, kaže načelnik Peraković.