Karlovački dekanat spreman za mise s narodom: Evo što nas čeka i kako su organizirane mise!

Prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite i potvrdi Hrvatske biskupske konferencije svete mise se ponovno mogu služiti uz prisustvo naroda. Župne crkve u Karlovcu pripremljene su za ponovni povratak vjernika.

Na mise se neće dolaziti puno ranije, maksimalno pola sata prije, gdje će redari raspoređivati vjernike na označena sjedeća i stajaća mjesta. Kada se ispune sva mjesta unutar crkve, popunjavat će se stojeća mjesta izvan crkve. I dalje neće biti blagoslovljene vode na ulazu, i dalje jedni drugima nećemo pružati mir rukovanjem, a pričest će svećenici dijeliti svakom vjerniku na mjestu na kojem se nalazi, na dlan ruke, bez da svećenik dotiče ruku vjernika kojem daje pričest. Tko god ima masku i rukavice neka ih ponese na misu, poručuje dekan Karlovačkog dekanata Dražen Karačić.

Vjernicima će naknadno biti javljeno kada će se organizirati ispovijed pod posebnim mjerama opreza. Slavlja, prve pričesti i krizme u Karlovačkom dekanatu su do daljnjega odgođene. Evo rasporeda za nedjeljne mise:

Župa Sv. tri kralja Banija svete mise ima u 8 i 11 sati u župnoj crkvi i u 9:30 u kapelici na Orlovcu, župa Presvetog Trojstva ima mise u 7:30, 9, 10:30 i u 18:30. Župa Bl. Djevice Marije Snježne i Nacionalno svetište sv. Josipa u 7, 9, 11 i u 18:30 sati, u kapeli na Vučjaku misa je u 10 sati, župa Sv. Martina biskupa Hrnetić će imati misu u 9 i 10:30 sati, župa Pohoda Bl. Marije Mahično sutra u 9 i 17 sati, župa Bl. Djevice Marije Kamensko u 9:30 i 11 sati, Turanj u 8, 11 i 18 sati, Sv. Antun Donje Mekušje 11 sati, Sv. Doroteja u 9:30 sati i Gradac u 18 sati. Župa Presvetog srca Isusova Novi centar u 9, 10:30 i 18 sati, župa Sv. Ivana Krstitelja Rečica u 8:30, 10 i u 11:30, župa Sv. Franjo Ksaverski na Švarči u 8, 9:30 i 19 sati (na Švarči će biti služena misa na otvorenom ako neće biti kiše).