Krađe na području Zvijezde, Banije i Josipdola – u protekla 24 sata čak 10 kaznenih djela

Čak 10 kaznenih djela, dva prekršaja i jedna prometna nesreća  u protekla 24 sata zabilježena su na području PU Karlovačke.

Jučer oko 18 sati maskirani nepoznati muškarac je frizerskom salonu u gradskoj četvrti Banija u Karlovcu, uz prijetnju hladnim oružjem počinio razbojništvo nad 49-godišnjakinjom i uzeo novac koji mu je žena potom uzela, a nakon toga nepoznati muškarac ukrao je mobitel i udaljio se s mjesta događaja. Nešto kasnije, iza 19 sati nepoznati muškarac je uz prijetnju hladnim oružjem u automat klubu u gradskoj četvrti Zvijezda u Karlovcu od 24-godišnje zaposlenice ukrao novac i udaljio se. U vezu s ovim događajima dovodi se jedna muška osoba koja je uhićena i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje.

Do krađe je došlo i na Baniji u razdoblju od 17. do 18. svibnja. Nepoznati počinitelj provalio je u sedam garaža i iz jedne garaže ukrao vrtni alat te u poslovni prostor gdje je odrezao i otuđio bakrene cijevi, električne instalacije te oštetio klima uređaj. Ukupna materijalna šteta veća je od 300.000 kuna.

Jučer je u Policijskoj postaji Ogulin zaprimljena prijava 58-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj na području Josipdola u razdoblju od 15. do 18. svibnja iz ostave ukrao suhomesnate proizvode i smrznuto meso, a u prethodnom periodu i alat za košnju, aparat za varenje i drugo. Materijalna šteta je veća od 9.000 kuna.