Radionica ambijentane rasvjete na Sceni

Savez udruga KAoperativa u suradnji s Egzoterra kolektivom organizira besplatnu radionicu ambijentalne (klubske) rasvjete po DIY principima. Radionica će se održati 13. lipnja s početkom u 20:00 h ispred Male Scene Hrvatskog doma. Prijave za radionicu su otvorene do 10.lipnja, a broj sudionika radionice je ograničen.

Liquid light show” oblik je umjetničkog izričaja i tehnike oblikovanja ambijentalne rasvjete star preko 50 godina. Nekada su se ovom tehnikom služili i u samom prostoru Hrvatskog doma i velike dvorane u sklopu disko večeri i glazbeno-scenskih nastupa. Karakterizira ju uporaba primitivnih alata, lako dostupnih potrošnih materijala (ulja, vode, boje) i grafoskopa. Tehnika je i danas popularan vizualni dodatak na festivalskim programima i večerima elektroničke glazbe, a publika ju je mogla vidjeti i u sklopu prijašnjih Egzoterrinih događanja na Maloj Sceni.

U sklopu radionice, prijavljeni sudionici moći će aktivno sudjelovati i isprobati različite tehnike mješanja tinte, ulja, alkohola i drugih komponenti pri stvaranju svjetlosne instalacije na pročelju zgrade Hrvatskog doma.

Sudjelovanje u radionici potpuno je besplatno,na radionicu se možete prijaviti putem mobitela:

(pozivom na broj ili sms porukom sa sadržajem Ime+Prezime+Broj mobitela+Mail):

099 859 37 12 (Anđela-SU KAoperativa)

099 292 18 87 (Lobel -Egzoterra)