Plenković u Slunju prisustvovao potpisivanju ugovora za izgradnju vodovodnih sustava Karlovačke i Sisačko moslavačke županije

Premijer Andrej Plenković bio je na potpisivanju ugovora za izgradnju vodovodnih sustava Karlovačke i Sisačko moslavačke županije vrijednih više od 43 milijuna kuna. Riječ je o ugovorima  koji obuhvaćaju Slunj, Cetingrad, Topusko, Jasenovac i Generalski Stol, a potpisani su danas u Slunju. Potpisivanju ugovora su uz premijera prisustvovli i ministri Tomislav Ćorić i Tomo Medved.

– Smatramo da će  ulaganjem u vodno gospodarstvo dio jedinica lokalne samouprave u Karlovačkoj i Sisačko moslavačkoj županiji osobito u ovim područjima koja s blizu granice imati kvalitetniji sustav vodoopskrbe, istaknuo je Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH.

-Potpis ovih ugovora kako za Slunj tako i za Cetingrad, Jasenovac, Generalski Stol, Topusko prilika je da dodatno napravimo iskorak u poboljšanju vodno komunalne infrastrukture na području Karlovačke, odnosno Sisačko moslavačke županije, kazao je Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike

Hrvatske vode su u 2020. godini osigurale 14,93 milijuna kuna za izgradnju vodoopskrbnih sustava na navedenim područjima.

-Radujem se da iskazujemo zajedničku brigu i skrb i za manje razvijena područja, da pomažemo ljudima da dođu do onog najosnovnijeg – pristupa kvalitetnoj vodi, rekao je u Slunju Zoran Đuroković, Generalni direktor Hrvatskih voda

Na ovom projektu se zahvalio i domaćin, gradonačelnik Slunja Jure Katić koji je istaknuo važnost ovog projekta za slunjskom područje.

– Ova dva cjevovoda koji su predmet potpisivanja za grad Slunj su od velikog značaja kao i cjevovod koji se potpisuje od strane općine Cetingrad. Ovim projektom dio općine Cetingrad imat će osiguranu vodu iz Slunja jer njihov izvor nije dovoljno jak da bi mogao pokriti cijelu općinu, istaknuo je Jure Katić, Gradonačelnik Slunja.

Osim toga, ovim projektom izgradit će se vodoopskrbni cjevovodi duljine 26 kilometara te tri crpne stanice i jedna hidrostanica. Nakon potpisivanja ugovora prisutni su obišli Rastoke i izgradnju projekta Vodene tajne Slunja.