Predstavljen projekt Fortitude kojim se želi obogatiti turistička ponuda

Na Starom gradu Dubovcu predstavljen je projekt Fortitude kojim se želi obogatiti turistička ponuda i poboljšati turistička atraktivnost određenih lokaliteta. Vodeći partner na projektu je Javna ustanova u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a ostali su Grad Banja Luka, Opština Herceg Novi, Opština Bar i Grad Karlovac.

“Osnovni cilj projekta je intenzificirati prekograničnu suradnju između utvrda koje mogu biti ili već jesu izniman turistički potencijal. Projekt se financira iz programa teritorijalne suradnje Interreg- Hrvatska, BiH i Crna Gora. Ukupna vrijednost projekta je 1.618.438,72 eura, odnosno preko 10 milijuna kuna. Vrijednost ulaganja koja će biti u Gradu Karlovcu iznose oko 220 tisuća eura.” ispričala je voditeljica projekta Marina Grčić.

Nova turistička ponuda i proizvodi promicat će se kroz jednu zajedničku manifestaciju pod nazivom Noć Tvrđava koja će se održavati jednom godišnje na svim partnerskim lokacijama. Uredit će se i poboljšati centar za posjetitelje i osposobiti zaposlenike kroz tečajeve stranih jezika i tečajeve turističkih vodiča, razvijat će se turističke rute i radionice koje promoviraju povijesnu baštinu.

Kroz ovaj projekt Stari grad Dubovac dobit će novi sadržaj. Uložit će se u marketinšku promociju. “Dubovac jest jedan hvatač pogleda, kako to turistički znamo reći, a kroz ovaj projekt postat će jedan virtualni hvatač pogleda i biti dostupan mnogima putem različitih mreža, platformi i na neke druge načine.”, ispričala je Marina Grčić.

Gradonačelnik Damir Mandić je istaknuo kako je cilj da Stari grad Dubovac postane još atraktivniji te je podsjetio kako je u Gradu Karlovcu do sada odrađeno 5 Europskih Interreg projekata. Njihova vrijednost je preko 5 milijuna kuna, od čega je 2 milijuna kuna otišlo na plaće ljudi koji su osmislili ili provodili te projekte.