Javni poziv za potpore mikro i malim poduzetnicima u 2020.godini

Grad Karlovac Javni će poziv za dodjelu potpora mikro i malim poduzetnicima koji posluju na području grada otvoriti u ponedjeljak, 15.lipnja. Na raspolaganju će biti ukupno pet mjera, kao i prošle godine, kojima će se nastojati potaknuti poslovanje poduzetnika.

To su :

MJERA 1: Potpora za podmirenje inicijalnih troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika

MJERA 2: Potpora za proširenje ili unapređenje proizvodnih i IT djelatnosti te komercijalizaciju inovativnih proizvoda i/ili proizvodnji

MJERA 3:  Potpora poduzetnicima za promociju i brendiranje proizvoda i usluga

MJERA 4: Potpora za unapređenje konkurentnosti uslužnih djelatnosti u turizmu

MJERA 5: Potpora za edukaciju poduzetnika

Potpore su kreirane prvenstveno u svrhu poticanja konkurentnosti kroz ulaganja u suvremenu opremu i tehnologiju, povećanje produktivnosti i povećanje broja zaposlenih, posebno mladih poduzetnika i poduzetnika početnika.

Ove godine proračun namijenjen za potpore malim poduzetnicima veći je za 300 tisuća kuna, pa im je tako na raspolaganju milijun i 500 tisuća kuna. Jedan dio novca već je utrošen na mjere usklađivanja poslovanja s mjerama zaštite od COVIDA-19.

Maksimalan iznos potpora koji jedan poduzetnik po svim mjerama u jendoj godini može ostvariti je 50 tisuća kuna. Javni poziv bit će otvoren do utroška sredstava, a sredstva će se dodjeljivati redoslijedom zaprimanja zahtjeva.

Novost u ovom javnom pozivu je da će se prijave po prvi puta predavati isključivo digitalno, dakle putem direktne online prijave na adresi http://potpore- poduzetnici.karlovac.hr