Obilazak radova na vrtiću u Cetingradu

Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar i načelnica Općine Cetingrad Marina Kalić obišle su radove na uređenju prostora za potrebe dječjeg vrtića u prostoru Osnovne škole Cetingrad.

S opsegom radova, rokovima i investiciji upoznali su ih ravnateljica OŠ Cetingrad Zorka Cindrić te, u ime izvođača radova tvrtke Gips-Mont vlasnik Stipo Adžaga. Radi se o investiciji vrijednoj 400 tisuća kuna, financiranoj sredstvima Karlovačke županije, a u sklopu programa otvaranja prostora za predškolski odgoj djece u osnovnim školama čiji je osnivač Karlovačka županija. Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodatno je osiguralo još 100 tisuća kuna za opremanje prostora.

Na taj način se, kroz ovu demografsku mjeru, u općinama koje nemaju osiguran organizirani predškolski odgoj djece stvara mogućnost da roditelji svoju djecu ostave na organiziranoj skrbi bliže vlastitom domu, što im znatno smanjuje troškove i stvara pretpostavke za njihov ostanak u kraju u kojem žive. Načelnica Kalić izrazila je zahvalnost Karlovačkoj županiji za ovu mjeru jer će na taj način 20-tak djece s područja cetingradske općine naći smještaj bliže njihovu domu.