Aktivnosti koje će obilježiti kraj Zvjezdanog ljeta – Karlovački cener, Teslin rođendan, otvaranje nogometnog stadiona…

Iako u drugačijim oklonostima, ovogodišnje izdanje Zvjezdanog ljeta ipak je privuklo brojne Karlovčane. Red pjesme, red plesa, red zabavnih radionica i sportskih događanja obilježilo je protekla dva i pola tjedna.
Završnica Zvjezdanog ljeta kao i svake godine do sada posebno je zanimljiva.

U petak, 10. srpnja na rasporedu je Karlovačka milja, utrka koja se trči iznimno u čast gradu, a start je i ovog puta s Trga bana Jelačića. Revijalnom utakmicom otvara se i novoobnovljeni travnjak na stadionu Branko Čavlović Čavlek, a kasnije se ponovno selimo na dobro nam znani Trg gdje slavimo karlovačkog velikana Teslu, koji upravo u petak ima svoj rođendan. U subotu nas očekuje najljepša cestovna utrka – 8. Heineken 0.0 Karlovački cener.

Sve završava tradicionalnom rođendanskim balom točno u 20 sati  13. srpnja. Nakon bala nastupa karlovačka grupa Black&White te Mornarički orkestar i klapa HRM „Sveti Juraj“.

-Pozivam sve Karlovčanke i Karlovčane da proslave rođendan svog grada. Tokom trajanja manifestacije vodili smo brigu o poštivanju epidemioloških mjera i to ćemo činiti i u ovim zadnjim danima kada očekujemo i povećani broj posjetitelja, zaključila je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić te se zahvalila svim lokalnim snagama koje su sudjelovali u ovogodišnjem izdanju manifestacije Zvjezdano ljeto 2020 kao i sponzorima.