Izložba Gradskog muzeja Karovac In situ „Vrata zvijezde“ – obilazak lokacija nekadašnjih vrata Zvijezde

Gradski muzej Karlovac organizira izložbu pod nazivom In situ „Vrata zvijezde“. Otvorenje izložbe je u petak, 10. srpnja u 10 sati u dvorištu Muzeja. Naime, to je početna točka iz koje će kustosi muzeja sugrađane povesti u šetnju u sklopu koje će se obići Zvijezda od vrata do vrata.

Riječ je o vratima koja su se nekada zaista nalazila na tri lokacije u Zvijezdi koja su služila ulasku  karlovčana u Staru jezgru.

-Iako je poradi pandemijskih uvjeta naša velika izložba o vratima zvijezde odgođena, nismo propustili priliku da ju već ovo ljeto najavimo kroz integraciju njezina jednog dijela u javni prostor. U Ulici Pavleka Miškine i Ulici Stjepana Radića izložbu će biti moguće obići cijele godine, poručuju iz Gradskog muzeja Karlovac te nadodaju kako su na pozicijama nekadašnjih gradskih vrata tijekom proteklih 15 godina organizirana arheološka istraživanja, premda ne u opsegu koji ova važna tema zaslužuje, već u kontekstu tekućih infrastrukturnih radova. Smatraju iznimno relevantnim svoja saznanja podijeliti s Karlovčanima i potaknuti javnost na doprinos temi očuvanja kaponira u Radićevoj ulici.

Autori postava izložbe su kustos kulturno-povijesnog odjela Igor Čulig te kustosice arheološkog odjela Matea Galetić i Iva Alibašić.