U Karlovac i dalje dolaze turisti bez obzira na COVID-19

Iako su turistički pokazatelji u prva dva mjeseca ove godine pokazivali da bi Karlovac po turističkom prometu mogao doseći najbolje prijeratne godine to se uslijed svjetske krize ipak neće dogoditi. No u grad na četiri rijeke dolaze turisti ali i brojni jednodnevni posjetitelji koji obilaze naše najvažnije atrakcije, objeduju u našim restoranima, uživaju u obilju zelenila te kupuju lokalne suvenire kojima su posebno oduševljeni.

Tako je u periodu od 1.siječnja do 20. srpnja 2020. godine ostvareno ukupno 8.825 dolazaka i 25.199noćenja što je 64,58 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa. Kad govorimo samo o turističkim dolascima njih je od početka godine bilo 7.703 a ostvareno je ukupno 16.441 noćenje. Izostankom gostiju s dalekih tržišta povećala se i prosječna dužina boravka u našem gradu pa ona trenutno iznosi 2,13 dana.

Najveći broj turističkih noćenja u lipnju i srpnju ostvarili su domaći gosti, te gosti iz Njemačke, Poljske, Češke, Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovačke i Mađarske.

Osjetno manji broj stranih posjetitelja u Turističko informativnom centru TZ grada Karlovca nadomješta sve više domaćih turista koji traže informacije što od atrakcija posjetiti, gdje jesti, gdje kupiti suvenire a posebno zanimljive su im subotnje besplatne ture obilaska grada. Od stranih posjetitelja najzastupljeniji su posjetitelji iz Njemačke, Austrije, Češke, Nizozemske i Francuske. Posebno veseli porast broja posjetitelja sa zagrebačkog područja, te gostiju iz Rijeke i Varaždina na koje je Turistička zajednica grada Karlovca i fokusirana u svojim promotivnim kampanjama kroz koje tijekom ljetnih mjeseci komunicira cjelokupnu turističku ponudu grada.

„Manji broj turista ove godine prilika je da se više posvetimo onima koji su nas posjetili te da i dalje ulažemo u podizanje kvalitete usluge na svim razinama kako bi nam se gosti vraćali te dijelili svoja pozitivna iskustva o boravku u Karlovcu“ istaknula je direktorica TZ grada Marina Burić.