KABA

Riječno kino večeras u Ogulinu s filmom Nož u leđa

Nakon gostovanja u Dugoj Resi, Slunju, Karlovcu te sinoć u Kamanju jubilarno izdanje Riječnog kina u organizaciji Kinokluba Karlovac seli u Ogulin.

Večeras od 21 sat posjetitelje Frankopanskog kaštela očekuje „jedan je od najzabavnijih filmova godine”, humorna krimi drama s poznatim glumcima Danielom Craigom i Jamie Lee Curtis. Radnja filma “Nož u leđa” vrti se oko obiteljskog okupljanja koje krene po krivu nakon smrti 85-ogodišnjeg Harlana Thrombeyja (Chistophera Plummera),  glave obitelji.  U njihov obiteljski dom dolaze dva detektiva (Daniel Craig i Lakeith Stanfield) kako bi istražili smrt i otkrili skrivene obiteljske tajne. Svaki član obitelji postaje sumnjiv, pa čak i sporedni likovi koji se pojavljuju tijekom filma.

Sam redatelj Johnson usporedio je ovaj film s misterioznim filmovima Agathe Christie, dodajudi da film ima „Hitchcockov zaplet“, a zanimljivo je da je članove ove filmske obitelji imenovao po rock zvijezdama iz 1970-ih. Ovo je ujedno prvi Johnsonov film snimljen digitalno, a ne na filmskoj vrpci.

Prije početka večerašnje filmske projekcije bit će održan pivski kviz preko mobitela.  Ovom dugometražnom filmu prethodi kratkometražni igrani krimid “Minute”, redatelja Vanje Nikolića.