Misionarke ljubavi hodočastile svetom Josipu na Dubovac

Sedam sestara Misionarki ljubav, hodočastile su u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovac u subotu 22. kolovoza 2020. godine. Misno slavlje na njihove plemenite nakane tom je prigodom predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetište.

Nakon misnog slavlja mons. Sente upoznao je sestre s poviješću Nacionalnog svetišta posebno se osvrnuvši na 1978. godinu kada je Majka Terezija zajedno s ocem Antom Gabrićem posjetila tadašnju crkvu svetog Josipa gdje su ostavili duboki dojam na vjernike i svećenike grada Karlovca. Prošle godine, na spomen tom događaju, Albanska zajednica u Hrvatskoj i Karlovcu te Grad Karlovac i Nacionalno svetište postavili su kip Majke Terezije u prirodnoj veličini, rad akademskog kipara Ante Jurkića u dvorištu Nacionalnog svetišta.

S posebnom razdraganošću sestre Misionarke ljubavi pristupile su postavljenom kipu te načinile nekoliko fotografija za uspomenu.
Svojim hodočašćem sestre su se pridružile karlovačkoj rijeci hodočasnika koja ni u ovo vrijeme Covida 19 nije presušila. Naime, svakog dana nekoliko Josipovih štovatelja hodočasti svetom Josipu u Karlovac.