U sklopu Karlovac Dance festivala dolaze međunarodni i hrvatski plesni umjetnici

Deseto izdanje Karlovac Dance festivala održat će se od 30. kolovoza do 4. rujna u Karlovcu. Festival će obuhvatiti prikazivanje radova i predstava međunarodnih, hrvatskih i lokalnih umjetnika na jedinstvenim lokacijama grada.

Festival će svečano otvoriti predstava Chorus line plesne kompanije Bodhi Project iz Salzburga. Umjetnički trio, Nikolina Komljenović, Ines Tričković i Nives Sertić premijerno će izvesti feminističku predstavu Samonini.

U Karlovac ove godine stižu i umjetnice kolektiva Nomadske plesne akademije Hrvatske, koje će u sklopu festivala kreativno stvarati umjetničke plesne intervencije stavljajući fokus na potencijale istih. Kao dio festivalske produkcije izvesti će performans,umjetničke intervencije i improvizacije.

U sklopu desetog izdanja festivala održati će se i edukativni i kreativni programi radionica, satova plesa i rezidencija.

Održati će se i dječji program u sklopu festivala. Bit će tu radionica za djecu Igre u zraku s Nives Soldičić. Ideja je izvedbama i raznim aktivnostima istaknuti prirodnu i kulturnu baštinu grada Karlovca.

S obzirom na epidemiološku situaciju te u skladu sa svim preporukama, Festivalski program bit će prilagođen situaciji, sve s ciljem osiguravanja maksimalne sigurnosti svih izvođača, sudionika i posjetitelja.