Škola veslanja i sigurnog ponašanja na vodi u subotu kod kule na desnoj obali Korane

U subotu , 29. kolovoza s početkom u 10 sati u Karlovcu, rijeka Korana s desne strane slapa kod kule održat će se promotivni događaj u sklopu projekta „Susret s rijekom“ .

Promo događaj biti će edukativnog i zabavnog karaktera, a cilj je približiti zainteresiranoj javnosti projektne lokacije, novoizgrađenu posjetiteljsku infrastrukturu te osvijestiti javnost o važnosti očuvanja prirode i biološke raznolikosti te pravilnom ponašanju u NATURA 2000 zaštićenim područjima prirode.

U subotu se tako od 10 do 18 sati u sklopu projekta  može naučiti kako sigurno veslati i ponašati se na SUP daskama, kajacima, mini raftovima i raftovima u samom slapu, uz osiguranje ronioca i HGSS-a te  skipera i kajakaša. Obuka se sastoji od sigurnosnih uputa o pravilnom ponašanju na vodi koje se daju na kopnu i  u rijeci. Obuka započinje na slapu na Korani kod kule, a zaitersirani tamo moraju izbarati neke od ponuđenih termina.

Škola veslanja i sigurnog ponašanja na vodi odvijat će su u dva termina prijepodne, u 10 i 11 i 30 sati, te u tri termina poslijepodne – 14, 15 i 30  te 17 sati. Obuka obuhvaća upoznavanje s opremom, oblačenje iste, sigurnosne upute skipera te učenje veslanja i ponašanja u slučaju pada u slap. Predviđeno trajanje obuke je od 30 do 45 minuta.

Nakon sigurnosne obuke na kopnu, oni koji se odluče moći će proći školu veslanja i sigurnog ponašanja u slapu i roli. Na raspolaganju će im biti SUP daske, kayaci, mini raftovi i raftovi.

Cilj projekta je doprinijeti održivom korištenju prirodnih resursa i očuvanju biološke ravnoteže područja NATURA 2000 uz rijeke Karlovačke županije, kroz povećanje turističke privlačnosti ovih područja te edukaciju i podizanje svijesti o važnosti njihova očuvanja.